Θα συνεχιστεί στην Αυστραλία η προώθηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υγειονομική αρχή της χώρας

Θα συνεχιστεί στην Αυστραλία η προώθηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υγειονομική αρχή της χώρας, παρά το γεγονός ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τους εμβολιασμούς, προκειμένου να διερευνήσουν σοβαρές παρενέργειες που αναφέρθηκαν σε μερικούς ανθρώπους που εμβολιάστηκαν.

Ο Τζον Σκέριτ, διευθυντής της αρμόδιας υγειονομικής υπηρεσίας στην Αυστραλία, δήλωσε πως συνομίλησε με περισσότερες από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες στη διάρκεια της νύχτας και πως τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την αναστολή της εκστρατείας εμβολιασμού.

Η Αυστραλία άρχισε να εμβολιάζει ανθρώπους με το εμβόλιο της AstraZeneca στις 7 Μαρτίου, ενώ έχει εξασφαλίσει περίπου 54 εκατομμύρια δόσεις για τα 25 εκατομμύρια του πληθυσμού της.
Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech άρχισε τον Φεβρουάριο.

Η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε χθες, Τρίτη, ένα νέο περιστατικό μόλυνσης από την Covid-19 που μεταδόθηκε τοπικά.
Το περιστατικό αυτό σχετίζεται με έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από το εξωτερικό και βρίσκονταν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.
Ένας φρουρός ασφάλειας στο ίδιο ξενοδοχείο προσβλήθηκε από τον κοροναϊό νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τερματίζοντας τη μηδενική καταγραφή κρουσμάτων μόλυνσης για χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών.

Η Αυστραλία έχει αναφέρει μηδενικές μολύνσεις ή μονοψήφια περιστατικά μολύνσεων σε ημερήσια βάση για αρκετές εβδομάδες.

Στη χώρα, έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 29.100 περιστατικά μόλυνσης από τον κοροναϊό και 909 θάνατοι από την έναρξη εξάπλωσης της πανδημίας.

Πηγή: parapolitika.gr