Την άμεση διάθεση των εφημερίδων από τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να αγοράζουν αφού μόνο αυτά τα καταστήματα είναι ανοικτά, αποφασίζει η κυβέρνηση.

Η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών είναι μείζον ζήτημα και από τη στιγμή που πολλά σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα έχουν βάλει λουκέτο λόγω κοροναϊού, πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έστειλε αυστηρό μήνυμα στους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ να επιτρέψουν τη διάθεση των εφημερίδων από τα καταστήματά τους αλλιώς θα υπάρξει συγκεκριμένη ρύθμιση σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα το καθιστά υποχρεωτικό.

Στο σκεπτικό της κυβέρνησης είναι ότι η ενημέρωση των πολιτών προέχει και οι εφημερίδες την προσφέρουν. Προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού, οι πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να αγοράζουν και την εφημερίδα που επιθυμούν ώστε να μην πηγαίνουν σε άλλα σημεία πώλησης.

Αλλωστε, τις τελευταίες ημέρες ο φόβος έχει βάλει λουκέτο σε πολλά περίπτερα και άλλους χώρους διάθεσης του τύπου με αποτέλεσμα να πλήττονται οι κυκλοφορίες των εφημερίδων.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα