Σχεδόν 12.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα τέλη Ιουλίου συνολικά

Περίπου 7.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν με τη βοήθεια του αμερικανικού στρατού από τις 14 Αυγούστου, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματικό του Πενταγώνου που πρόσθεσε πως ο στρατός είναι έτοιμος να αυξήσει τον ρυθμό των απομακρύνσεων, τη στιγμή που χιλιάδες Αφγανοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Από την αρχή των επιχειρήσεων εκκένωσης στις 14 Αυγούστου, μεταφέραμε αεροπορικώς περίπου 7.000 ανθρώπους», δήλωσε ο στρατηγός Χανκ Τέιλορ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

12.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί συνολικά

Συνολικά, σχεδόν 12.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα τέλη Ιουλίου, συμπλήρωσε ο ίδιος. Μεταξύ αυτών, Αμερικανοί υπήκοοι, μέλη της αμερικανικής πρεσβείας και Αφγανοί που εργάστηκαν για τις ΗΠΑ, ιδίως ως μεταφραστές για τον αμερικανικό στρατό, που ζητούσαν ειδική βίζα μετανάστευσης υπό τον φόβο αντίποινων από τους Ταλιμπάν.

Μπροστά στη συρροή υποψηφίων για αποχώρηση που έχουν συγκεντρωθεί μαζικά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, ο στρατός «είναι έτοιμος» να αυξήσει τα αεροπορικά δρομολόγια και προτίθεται να «μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες κάθε αεροσκάφους», προκειμένου να απομακρυνθεί ο μέγιστος αριθμός ανθρώπων, εξήγησε ο στρατηγός Τέιλορ.

Πηγή: parapolitika.gr