Η συγκινητική εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία από το Αφγανιστάν, όπου ένας Αμερικανός αεροπόρος έδωσε σε ένα αγοράκι την στολή του για να ζεσταθεί ενώ αυτό κοιμόταν.ν 

Ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους που συνωστίζονταν σε αεροπλάνα που αναχωρούσαν την Κυριακή από το Αφγανιστάν με την ελπίδα να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν, ήταν και το μικρό αγόρι, ταλαιπωρημένο και κουρασμένο.

Η χειρονομία του πεζοναύτη προκάλεσε επαίνους από στρατιωτικούς ηγέτες και υπογράμμισε τα διακυβεύματα των προσπαθειών εκκένωσης της Καμπούλ.

«Η γενναιότητα και η προσαρμοστικότητα που επέδειξαν οι Total Force Mobility Airmen τις τελευταίες ημέρες προκαλεί δέος», έγραψε στο Twitter ο στρατηγός Jacqueline D. Van Ovost, διοικητής της Command Mobility Command.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από το θαρραλέο, ικανό πνεύμα και περήφανος που υπηρετώ δίπλα τους», έγραψε το Ovost. «Προβολή αποφασιστικής δύναμης & παράδοση ελπίδας … Πάντα! #ProudtoBe».

Η στολή προσφέρθηκε από τον πεζοναύτη Nicolas Baron, C-17 loadmaster, επιβεβαιώνει το PEOPLE. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον 1ο Υπολοχαγό της Πολεμικής Αεροπορίας Mark Lawson.

Το αγόρι ήταν ένας από τους 823 επιβάτες στο C-17 που αναχώρησε από την Καμπούλ για το Κατάρ την Κυριακή, δήλωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν ήταν σαφές με ποιον ταξίδευε το αγόρι αγνώστου ταυτότητας, αν και είναι κατανοητό ότι τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται για να απομακρυνθούν.

Πηγή: parapolitika.gr