Δήλωσε ότι μετέβη στο Μινσκ για να επισκεφθεί τη γυναίκα του

O Ιάσων Ζήσης
, καθηγητής Μαθηματικών και Πληροφορικής, είναι σύμφωνα με την τηλεόραση της Λευκορωσίας ο Έλληνας υπήκοος που αποβιβάστηκε από την πτήση της Ryanair στο Μινσκ μαζί με τον Ρόμαν Προτάσεβιτς, τη σύντροφό του και δύο ακόμα άτομα.

Ο κ. Ζήσης δήλωσε του ότι επρόκειτο να μεταβεί ούτως ή άλλως στο Μινσκ για να επισκεφθεί τη γυναίκα του, ωστόσο είχε σχεδιάσει να φτάσει στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας μέσω Βίλνιους, όπου πετούσε η Ryanair από Αθήνα.

Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μινσκ δεν είχε λόγο να συνεχίσει προς Λιθουανία για να ξαναγυρίσει στο Μινσκ που ήταν ούτως ή άλλως ο τελικός προορισμός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές υπηρεσίες έψαξαν και διαπίστωσαν ότι ο διδάκτορας Μαθηματικών και Πληροφορικής δεν είναι μυστικός πράκτορας.

Οι άλλοι δύο επιβάτες

Τι συμβαίνει όμως με τους δύο Λευκορώσους που επίσης επέλεξαν να σταματήσουν στο Μινσκ; Από την μέχρι τώρα έρευνά τους, οι ελληνικές υπηρεσίες δεν έχουν ακριβή στοιχεία για την Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα, που ζήτησε να μείνει στο Μινσκ, και τον πιλότο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη για παρεμφερείς, οικογενειακούς λόγους.

Οι έρευνες συνεχίζονται και πολύ σύντομα θα υπάρχει καθαρή απάντηση αν στην πτήση της Ryanair επέβαιναν πράκτορες της KGB.

 

Πηγή: parapolitika.gr