Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε τη Δευτέρα πως οι απελάσεις διπλωματών της από Γερμανία, Σουηδία και Πολωνία είναι αδικαιολόγητες και μη φιλικές.

Αδικαιολόγητες οι απελάσεις – Παρουσιάσαμε συγκεκριμένα στοιχεία εμείς για τις όποιες αποφάσεις μας

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών είπε ότι «είναι αδικαιολόγητες, μη φιλικές και συνιστούν συνέχεια της ίδια σειράς ενεργειών στις οποίες προβαίνει η Δύση σε σχέση με την χώρα μας, τις οποίες αξιολογούμε ως επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις».

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι ενέργειες του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν δικαιολογημένες και ελήφθησαν «βάσει αποδεικτικών στοιχείων». «Όταν δικαιολογήσαμε τις αποφάσεις μας, παρουσιάσαμε συγκεκριμένα στοιχεία. Είπαμε ότι δεν είναι απλώς μια πολιτική χειρονομία, αλλά μια απόλυτα δικαιολογημένη (…) απόφαση», είπε η Ζαχάροβα. Οι τρεις Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν ως απάντηση μετά την απέλαση τριών Ευρωπαίων διπλωματών από την Ρωσία, την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Πηγή: parapolitika.gr