Διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 καθώς και αυτή που αφορά τη Folli Follie με αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση.

Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν και την κλιμάκωση της πολιτικής έντασης που αναμένεται να επικρατήσει το επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία εστάλη στη Βουλή καθώς ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, έχει καταγγείλει στις δικαστικές αρχές τον διαγωνισμό ως στημένο και κατονομάζει ως τον άνθρωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

 Την έρευνα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα διενήργησε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία του συγκεκριμένου φακέλου θα εξαρτηθεί από την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής. 

Δικογραφία Folli Follie

Παράλληλα στη Βουλή διαβιβάστηκε και η δικογραφία που αφορά στη Folli Follie, όπου υπάρχουν αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση, στο πλαίσιο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στελέχους της εταιρείας με τον τότε μεγαλομέτοχό της Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Οι αναφορές για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα έχουν μείνει και διερευνώνται από τις εισαγγελικές αρχές.