Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis, καθώς ανοίγει νέος δρόμος στην έρευνα της Επιτροπής, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να φτάσει στη Βουλή η έκθεση του FBI, την οποία εδώ και καιρού αρνούνταν να παραδώσει στην Επιτροπή η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η έκθεση του FBI για την υπόθεση της Novartis εμπεριέχει και την περιβόητη αλληλογραφία ανάμεσα στις Ελληνικές Αρχές και στο FBI και οι πηγές αναφέρουν ότι την καταθέτει στη Βουλή ο αντιεισαγγελέας κ.  Ι. Αγγελής. Ειδικότερα, πρόκειται για εκθέσεις της αμερικανικής αρχής για τα στοιχεία που αυτή είχε συλλέξει κατά τη δική της έρευνα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αλληλογραφία προκύπτει ότι  το FBI ξεκαθάριζε ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην πολιτική τιμολόγηση των φαρμάκων, αφού δεν κάνει καμία αναφορά σε Υπουργό Υγείας ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ζητούσαν επανειλημμένα τον συγκεκριμένο φάκελο από την κ. Τουλουπάκη, η οποία αρνούνταν να προσκομίσει και  υποστήριζε ότι το σκάνδαλο έχει αναφορές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς το FBI δήθεν είχε στοιχεία.

 Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Αγγελής είχε παρουσιάσει έγγραφο και πάλι των Αμερικάνικων αρχών, στο οποίο αναφερόταν ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Είχε, μάλιστα, ημερομηνία 1/8/2017 και δεν είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία που η Ελένη Τουλουπάκη είχε στείλει στη Βουλή μετά τις καταθέσεις των κουκουλοφόρων τον Φεβρουάριο του 2018.